O meni

Če se predstavim imensko, sem Irena, sicer pa ime ni tisto, kar nas definira, prav tako kot ne različni nazivi, in ostale stvari.

Vedno sem imela občutek, da sem drugačna, č utila in videla sem stvari, ki jih drugi niso. Bila sem izjemno radoveden otrok, in uživala sem v učenju novih stvari, predvsem so me zanimale ezoterične, mistične teme, kam gre duša, ko umre in podobno. Navduševale so me stare civilizacije, Egipt, Atlantida, vesolje .. Vedno sem intenzivno doživljala svet okoli sebe, predvsem zaradi poznavanja energije prostora in ljudi.

Po končani gimnaziji, sem študij nadaljevala na Filozofski fakulteti v Mariboru, in sicer slovenski jezik s književnostjo. Imam nekaj let prakse s poučevanjem otrok v osnovni šoli, ampak svoje poslanstvo sem našla drugo. Osrečuje me delo z najmlajšimi, in že skoraj deset let nudim varstvo otrok, ter organiziram rojstnodnevne zabave v »Svetu domišljije«.

Na moji življenjski poti je bilo veliko vzponov in padcev, vse pa z namenom, da sem danes to, kar sem. Morala sem sprejeti določene lekcije, da sem se lahko premaknila naprej. Opustila sem vse stare miselne vzorce in omejujoča prepričanja, ki mi niso več služila.

Izkustvo »enosti«, je bil trenutek mojega duhovnega prebujenja. Gre za občutek poistovetenja z vesoljem, ljubezen pa je ključna beseda.

Biti buden, je bistvo našega bivanja tukaj. Večina ljudi še vedno spi, čeprav zgleda, da so budni, v resnici niso.

Ko spoznamo, kdo zares smo, ugotovimo, da ne potrebujemo več odobritev in potrdil drugih.

Vedno sem imela močno razvito intuicijo, ki pa ji večkrat nisem želela prisluhniti. Ampak temu glasu, ki je v tebi, enostavno ne moreš pobegniti .. tako dolgo te kliče, da mu na koncu prisluhneš. Sama pri sebi sem nekako čutila kaj zmorem, ampak v tem »normalnem« svetu, se nisem želela izpostavljati. Predvsem sem v sebi zaznavala močno energijo.

Ko sem nekega dne intuitivno položila svojo dlan na dečkovo čelo, kjer je imel hematom od padca, je bil to moj »aha« moment .. Drugi dan ga ni bilo, ostala je samo modrica.

Razvila sem svojo tehniko zdravljenja, ki sem jo preizkušala predvsem na svojih bližnjih.

Rezultati so bili odlični.

Hči je imela na roki hudo obliko dermatitisa. Roke so jo srbele, in kožo je imela spraskano do krvi. Ko sem začel s terapijo, se je stanje v roku treh – štirih tednov vidno izboljšalo. Tudi sama sem bila presenečena nad takšnim uspehom.

V upanju, da bom imela več odgovorov na vprašanja, ki sem jih zastavljala, sem se odločila, da grem na tečaj reikija, ki sem ga uspešno opravila in pridobila certifikat za učiteljico in mojstrico reikija.

Na spletu sem zasledila, da se da bioenergetski potencial izmeriti, zato sem se odločila, da grem na testiranje, na Inštitut Bion (Inštitut za bioelektromagnetiko in novo biologijo).

Opravili so znanstvene meritve, ki so potrdile moj bioenergijski vpliv na človeka.

Sicer pa sem predvsem mama dveh otrok, navihanega osnovnošolca in simpatične srednješolke.

Po nazorih stare kitajske medicine, naj bi življenjska energija »či« krožila po energijskih kanalih (nadiji). Vsak človek ima v sebi razvite energijske centre, imenovane čakre, ki nam služijo pri oskrbovanju z energijo. Glavnih čaker je sedem in potekajo vzdolž naše hrbtenice. Vsaka izmed sedmih čaker ima svoje funkcionalnosti, ki so neposredno povezane s pripadajočimi endokrinimi žlezami v telesu. Na delovanje čaker vplivamo s svojimi navadami in mislimi. Čakre so lahko premalo ali preveč aktivne, kar vodi v energijsko neravnovesje. Neuravnotežene čakre (zaradi slabega načina življenja, negativnih misli in čustev, globoko zakoreninjenih strahov) ne morejo zagotoviti prave količine energije, kar vodi do različnih telesnih, čustvenih in duševnih bolezni. Mi sami smo odgovorni za vse, kar se nam dogaja v življenju. Za vse obstaja razlog. Vsak učinek je povezan s svojim vzrokom. Nič se ne zgodi po naključju.

ČAKRE

Prva čakra – korenska čakra (muladhara) v bi naj bil sedež volje do življenja – leži na začetku hrbtenice ob trtici in ustreza živčnemu spletu, ki izhaja iz spodnjega dela hrbtnega mozga. Energija, ki jo usmerja, je povezana s preživetjem in ozemljitvijo, voljo in samozavestjo. S to čakro je povezano delovanje na zemeljskem nivoju, odnos z materjo, naravo, zemljo ipd.
Druga – spolna čakra (swadhisthana) Leži tik nad genitalijami (nekaj prstov pod popkom) in je povezana s spolnimi žlezami, ki uravnavajo spolnost in spolno dejavnost. Tu so shranjeni prvi vtisi in stare čustvene in miselne podobe oz. vzorci. Ta čakra je povezana tudi z delovanjem, ustvarjanjem in učenjem. Kaže naš odnos do zemeljskih energij, do našega telesa in dojemanje njegovega delovanja ter doživljanje spolnosti, čutnosti in življenjskih užitkov.
Tretja – trebušna čakra (manipura) Leži v solarnem pleksusu (živčnem spletu, ki izhaja iz srednjega dela hrbtnega mozga) in je povezana s trebušnim slinavkom, ki uravnava krvni sladkor in z jetri. Je mesto, kjer asimiliramo energijo, ki se pretaka skozi telo. Je žarišče vseh 72.000 nadijev, oz. energetskih centrov. Vpliva na naš odnos do moči.
Četrta – srčna čakra (anahata) Leži za prsnico oz. grodnico in je na fizični ravni povezana s priželjkom, ki je pomemben dejavnik imunskega sistema. Vpliva na celice, kri in življenjsko moč. Je zelo pomembna čakra, saj leži na sredini in je prevodnik – posrednik med čakrami. Vpliva na čustvovanje, sprejemanje in dajanje ljubezni, ranljivost in potreba po harmoniji.
Peta čakra – grlena (vishudha) Leži v spodnjem delu vratu in deluje na žlezo ščitico. Uravnava presnovo. Njena funkcija je komunikacija in je sedež izražanja. Vpliva na voljo, odločnost in izbira, ustvarjalnost in dejavnost.

Šesta čakra – tretje oko (ajna) Leži v sredini čela in je povezana s hipofizo.
Uravnava pa tudi delovanje drugih žlez z notranjim izločanjem. Je centralna duša v budnem stanju in vpliva na način mišljenja, na intuicijo in videnje, prepoznavanje vzorcev, spomin.

Sedma čakra – temenska (sahasra) Leži na vrhu glave, malo za temenom.
Ustreza češariki, žlezi, ki uravnava spanje in budnost. Tu kanaliziramo iz energije vesolja in prehajamo v stik s svojim višjim jazom. Predstavlja povezavo z vsemi, kar je onstran omejene zavesti telesa in nam omogoča, da se izražamo na višjih duhovnih nivojih.

jin - jang

Življenjska sila je prepletena z dvojnostjo. To ravnovesje lepo predstavlja star kitajski simbol za univerzum, jin in jang. Če je jin močnejši, bo jang šibkejši in obratno. To ravnovesje naj bi obstajalo v vsem: svetlo – temno, žensko – moško, dan - noč … Idealna situacija je, ko je notranji del medsebojno povezan. Dve nasprotni dimenziji, sta v resnici Eno. Prav tako je zdravje povezano z ravnovesjem energije v organizmu. Pomanjkanje življenjske energije vodi v bolezen.

spodaj poglej posnetek o čakrah

Play Video

Energijske slike

Spodnje slike so narejene z akrilnimi barvami v razlivni tehniki, nekatere vsebujejo kristale, za energijsko podporo v prostoru. Več mojih slik najdete na FB strani, energijsko zdravljenje.